Verzoekjes top-5

De verzoekjes bestonden eerder dan de Disc Jockey zelf. Letterlijk: vraag om iets te doeniem. een verzoek doen. Wekelijks worden alle DJ’s bestookt met requests. Maar wat zijn nu de meest aangevraagde nummers? De volgende top-5 is trending; iemand anders zal je sowieso voor zijn. 

1.) Bizzey

Bruiloft, bedrijfsfeest of dikke club. Je buurmeisjes zijn al 3 x langs geweest om Bizzey aan te vragen! Ook als Bizzey op dat moment al aan staat, ze willen meer, meer, meer, meer (hé, dat ken ik ergens van). Als ze “JA!” aanvragen kan je als DJ ook geen NEE meer zeggen, dat zou een woordgrap zijn. Daarnaast danst iedereen op Traag. Ook als je er zogenaamd niet van houd; mark my words (en let op de secretaresse bij het volgende bedrijfsfeest na 22 uur).

2.) Heb je ook techno?

Techno ontstond in de jaren 70 als elektronische muziekstijl, maar begin jaren 90 werd het een verzamelnaam voor meerdere elektronische muziekstijlen. En dit is vandaag de dag te merken. Ben je student en ga je 5 keer per week uit, of ben je mid 40’s en mis je nog steeds die rave party’s van vroeger? Dan bedoel je met techno: alles waar een beat in zit.

Ben je 50+? Dan bedoel je met Techno ook alles waar een beat in zit, alleen dan hou je er niet van. Behalve als je elk jaar naar Ibiza gaat, dan wél. Is echt zo. Mijn persoonlijke favoriet van dit moment: Fisher – Losing it. Niet echt Techno… maar merkt niemand. Sterker nog; iedereen gaat los!

3.) ABBA

Nee, niet een specifiek nummer; gewoon ABBA. Dat films invloed hadden op de mens wisten we al. Maar dat elk ABBA album ooit gemaakt opnieuw op de USB stick gezet moest worden, had geen een DJ verwacht. Het zelfde geldt overigens voor Queen! Vooral “Don’t Stop Me Now” is weer he-le-maal back! Over golden oldies gesproken; Paradise by the Dashboard light is compleet uit (hell yeah!). Hij was jarenlang de favoriete pispauze-plaat van elke drive-in DJ. Hij heeft altijd dienst gedaan. We hebben er goed gebruik van gemaakt. Maar het is over, en uit. 

4.) TOTO – Africa

Africa; een van de enige platen (mp3’s voor de millennials) die op elk feest gedraaid kan worden! Op een of andere manier heeft het zelfs een bepaalde kracht waardoor hij nooit verveeld. Nog steeds een echte floorfiller waar menig DJ blij van wordt, zelfs als er weer iemand met zijn telefoontje en Gin Tonic over de DJ-booth hangt.

5.) Snollebollekes – Links Rechts

In principe zou deze living legend op 1 moeten staan. Want waar zouden we nog zijn zonder deze plaat? Zelfs op de feesten waar beslist geen Nederlandstalig, hoempapa, smarlap-achtige platen gedraaid mogen worden is dit tóch de afsluiter. Maar de hype wordt wat minder. We hebben de piek gehad. Tijd voor iets nieuws. Zolang het maar geen Douwe Bob is, hoor ik sommigen denken. Wellicht Zanger Kafke? Hij kan ook niet zingen, maar deze Brabantse trots is mega populair!

We zullen het dit weekend weer horen! DJ’s veel succes. En party people: ga komend weekend op stap met een nieuwe Spotify lijst om de DJ uit te dagen.

Categorieën: Blogs